2019.09.15
неделя
16:51
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В СУ Златица тестват програми по Гражданско образование

В СУ Златица тестват програми по Гражданско образование

На 12 март в СУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Златица започна пилотното тестване на учебните програми по Гражданско образование за XI и XII клас на Министерството на образованието и науката по проект „Гражданското образование в действие” на фондация „Софийска платформа”.

Училището в Златица е едно от деветте училища от цялата страна, които бяха избрани чрез конкурс на фондацията и ще имат възможността да тестват проектопрограмата на МОН преди  общественото обсъждане. Апробацията се провежда от Донка Славчева – психолог, в екип с проф. Петя Кабакчиева от СУ „Св. Климент Охридски”, ас. Бистра Стоименова от Департамента за информация и усъвършенстване на учителите и Луиза Славкова – изпълнителен директор на фондация „Софийска платформа”.

Учениците от 11.а клас участваха в занимание, в което чрез групови упражнения, анализ на различни източници и дискусии се тества нивото на разбиране и боравене с понятията идентичност, видове идентичност и стереотипи.   

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-03-15 16:33
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"