В Копривщица се проведе национално състезание по физика

 

През изминалия уикенд, СУ „Любен Каравелов” в Копривщица беше домакин на най-голямото есенно Национално състезание по физика за ученици от 7 до 12 клас. В него участваха най-добрите по природни науки - над 280 ученици от математически, природо-математически и езикови гимназии от цялата страна.

Състезанието се организира от Министерство на науката и образованието, Регионално управление по образование /РУО/ - София област и СУ „Любен Каравелов” – Копривщица.

/интервю Росица Иванова – началник РУО-София област/

В съботния ден, на 18 ноември, в салона на читалище „Хаджи Ненчо Палавевев“, се състоя официалното откриване на олимпиадата с изпълнение на  училищният духов оркестър. Послания и обръщения към участниците бяха отправени от Силвия Стойчева от МОН, Росица Иванова от РУО -София област,  председателят на комисията Мирослав Абрашев, кметът на общината Мария Тороманова и Марияна Цолова, която изпълнява длъжността директор на училището-домакин.  В неделния ден – на 19 ноември, се проведе и същинското състезание. Разделени на седем групи, младите физици решаваха задачи. Резултатите от олимпиадата ще станат ясни до седмица.

 

Публикувана на: 2023-11-20
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"