Училищата в Пирдоп отбелязаха 24 май

 

В празничния 24 май, в Деня на българската писменост и култура, учебните заведения в Пирдоп организираха традиционните си тържества.

При най-малките ученици от НУ «Тодор Влайков» празникът се състоя в двора на училището в присъстваите на множество родители и близки. Тържеството започна с химна на Република България, издигане на родния трибагреник и «Върви, народе възродени». Беше посрещнато и училищното знаме, носено от малките знаменосци. Последва специален танц на малките мажоретки към училището. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров поздрави всички с празника. Към поздравленията се присъедини и директорът на училището Евдокия Богданова, която благодари на колегите си за усърдието и пожела успех на учениците. Възпитаници на учебното заведение изнесоха литературно-музикална програма, посветена на празника. Празникът беше още по-вълнуващ за четвъртокласниците, които напуснаха родното училище. Те получиха подаръци - книги.

В двора на СУ «Саво Савов» се събраха множество ученици, преподаватели и гости. Тържеството започна с химна на Република България и издигане на родния трибагреник. Беше посрещнато училищното знаме и неговите знаменосци. Прозвуча и химна на българската писменост «Върви, народе възродени» в изпълнение на вокална формация «Фантазия» към училището с ръководител Марияна Върбанова. Ученици изнесоха рецитал, посветен на празника. Директорът Цвятко Четьов приветства присъстващите и поздрави с празника. Приветствие отправи и кметът на общината Ангел Геров. Той се обърна към абитуриентите със специални поздравления и съвет да не забравят това училище с най-добрите преподаватели.

Последва церемония по награждаване на изявени ученици. Годишна награда за постигнати високи резултати в областта на природо-математическите дисциплини получи зрелостникът Димитър Алексиев. Призът връчи кметът Геров. Годишната награда «Най-изявен зрелостник в областта на хуманитарните науки» беше присъдена на зрелостникът Хрисиян Николов. Приза връчи директорът Четьов. За «Най-изявени спортисти на годината» бяха обявени момичетата от волейболния отбор. Наградата им връчи проф.Юлиян Карабиберов. За първа година беше присъдено отличие под надслов «Бъди успешен, вярваме в теб», което получи Ивена Висариева от 11 а клас за трайни отлични резултати в обучението си в училището. Наградата връчи Цвятко Четьов. Той заяви, че наградата е била инициирана и подкрепена от бивш възпитаник на училището. Бяха съобщени десетки имена на възпитаници на учебното заведение, постигнали високи резултати в учебно-възпитателния процес и получили престижни награди от участия в различни образователни, творчески и спортни формати.

Последва предаване на училищното знаме на следващия випуск, а завършващите дванадесетокласници се сбогуваха с него и напуснаха училището.

Публикувана на: 2023-05-25
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"