Тържествено започна новата учебна година

 

Първият учебен ден – 15 септември, беше тържествено отбелязан в детските и учебни заведения в района.

В празничния ден най-радостни бяха най-малките деца от детските градини. В детска градина «Слънце» Златица и нейния филиал малчуганите с нетърпение очакваха да започне новата учабна година.

Всички групи бяха приветствани топло от своите преподаватели. Малчуганите предварително бяха подготвили специални музикално-танцови поздрави към родители и близки.

 В детска градина «Пека и Карло Чоконяни» в Пирдоп и нейните филиали в града и в Душанци също очакваха с нетърпение първия училищен звънец. Малчуганите зарадваха своите родители и гости с празнична програма, а по повод празника Община Пирдоп подари на всяка сграда професионална музикална система. Най-тържествено беше утрото в сграда «Невена Генчева», където с тържествен водосвет беше открита нова първа група. В нея ще се възпитават 23 деца с навършена 2-годишна възраст. Подобно радостно събитие не се е случвало в Пирдоп от 13 години насам. Кметът на общината Ангел Геров и директорът на детската градина Дамяна Алипиева прерязаха лентата с пожеланието това да е първата от много нови групи, които да се открият във всички сгради.

По-големите каки и батковци в Пирдоп от НУ «Тодор Влайков» също посрещнаха с трепет и вълнение новата учебна година. В двора на училището се събраха родители и близки за първия училищен звънец. Поздравителна програма поднесоха възпитаници на училището, а първокласниците прекрачиха прага на първото си училище. В двора на СУ «Саво Савов» също се събраха родители, учители и ученици за тържеството на 15 септември. Поздравителна програма изнесоха ученици и учители. Ръководството на общината и на училището поздравиха младите хора и пожелаха здраве и успех.

С много усмивки, цветя и настроение три паралелки петокласници за първи път прекрачиха прага на училището.

Големи и още по-големи ученици от Златица също отпразнуваха първия учебен ден с много настроение. В гимназиалното училище отново се събраха множество родители и близки. Музикално-танцова програма изнесоха ученици, а първокласниците с вълнение прекрачиха прага на училището. В професионалната гимназия в Златица новата учебна година започна също тържествено. За пръв път от началото на дуална форма на обучение, която стартира преди 7 години, училището приема за обучение рекорден брой ученици. Това наложи да бъдат обособени две нови паралелки по специалностите „Автотранспортна техника“ и „Електрообзавеждане на производството“.

Новата учебна година в СУ „Любен Каравелов“ в Копривщица започна с химна на Република България в изпълнение на училищният духов оркестър и посрещане на училищното знаме. Приветствия към учителите, учениците, родителите и гостите поднесоха кметът Бойка Дюлгярова и директорът на училището Марияна Цолова. Учениците от втори и четвърти клас изнесоха поздравителна програма.

Учителят Георги Доросиев  удари първия училищен звънец, а първокласниците прекрачиха прага на родното училище с много трепет. Те бяха посрещнати  с хляб и мед. В класната стая ги очакваха много изненади и подаръци.

В Антон празничното утро на 15 септември се състоя в двора на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и беше по-специално. След тържественото откриване на новата учебната година се проведе малък спортен празник. Поводът беше използван за откриването на новоизградения физкултурен салон с топла връзка към училището. Официалното откриване направи кметът на общината Андрей Симов. Новата придобивка стана факт по проект с безвъзмездна финансова помощ. 

Началото на новата учебна година беше дадено и в другите детски и учебни заведения в Средногорието.

 

Публикувана на: 2023-09-18
Добавена от: VA Operator
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"