Стартира нов прием в ПГ «Златица»

 

Бизнесът и Професионална гимназия „Златица“ започват кампания със специално създаден сайт. На адрес www.dual.zlatitsa.com ще бъде публикувана информация за план-приема, специалностите и перспективите за професионално развитие на младежите.

Всеки успешно завършил седмокласник ще може да кандидаства за прием в специалностите по дуално обучение „Автотранспортна техника“ и „Обогатяване на полезни изкопаеми“. Срокът за подаване на документи е от 3 до 7 юли 2020 г.  Дуалното обучение се осъществява с подкрепата на община Златица, „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“, „Геострой“ и Групата на инженеринговите компании в региона.

В паралелките с дуална форма - 8, 9 и 10 клас, вече се обучават 60 ученици. Курсът е петгодишен, с прием след 7 клас и е разделен на два етапа. В първия етап, от 8 до 10 клас, теоретичната и практическата подготовка се провежда от учители по професионално и общо образование в гимназията. Вторият етап, 11 и 12 клас, предвижда допълнително практическо обучение в реална работна среда. Практиките се провеждат в производствените бази на компаниите-партньори, под ръководството на ментори. Учениците от 11 и 12 клас, които реално ще работят от два до три дни в седмицата в една от компаниите, ще получават възнаграждение за труда си.

Компаниите-партньори ще продължат да осигуряват финансова подкрепа за специалностите в проекта, като подпомагат обновяването на базата, закупуването на учебни материали и осигуряват допълнителни стипендии и награди за отличните ученици.

Публикувана на: 2020-06-11
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"