2019.08.23
петък
07:54
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

Проведоха се летните фолклорни празници в Копривщица

Всяка година в началото на месец август в Копривщица се провеждат летните фолклорни празници „С Копривщица в сърцето“. И тази година традицията беше спазена.

На лятната сцена в двора на старото училище „Св. Св. Кирил и Методий“ си дадоха среща самодейци и изпълнители на народни песни, инструменталисти и танцьори. Фолклорната магия беше открита от училищния духов оркестър.  Местната певческа група „Копришки бисери“, ТК „Усмивки“, Цветина Грамова, гайдарджиите -  Стоян Маджаров, Румен Кисьов и приятели, сейдолската фолклорна група   и много други радваха гостите и гражданите на града с многообразието и неравноделните ритми от различните фолклорни области на България.

Празниците се организират в рамките на два дни всяка година между периода на големия национален събор на народното творчество, който ще се проведе през 2020 година и ще отбележи 55 години от своето начало през 1965 година. Съборът е част от световното културно наследство и е под закрилата на Юнеско.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-08-12 12:12
Източник: Средногорие - Медия
Автор: Елена Чумпова
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"