Завърши Месец на книгата в Чавдар

 

През почивните дни, в Чавдар гостуваха известни писатели в рамките на второто издание на Месеца на книгата.

На 21 май, в центъра на селото беше поредното събитие от инициативата. Състоя се среща с писателя Захари Карабашлиев. Той беше приветстван от кмета на общината Григор Даулов. Авторът представи част от своите творби. Припомняме, че първият роман на Карабашлиев е „18% сиво“. Втората му книга е сборник с разкази „Кратка история на самолета“. Следват сборниците „Откат“ и „Симетрия“. През 2017 г. излиза романът „Хавра“ и се превръща в една от най-обсъжданите и търсени книги. В края на 2018 г. излиза повестта „Жажда“. Пиесите му „Аутопсия“, „Неделя вечер“ и „Откат“ са публикувани, поставяни и отличавани на фестивали и конкурси. „Неделя вечер“ печели наградата Аскеер и е номинирана за Икар. В края на събитието авторът даде множество автографи.

В неделния ден, на 22 май, в обедните часове гост на Чавдар беше артистът Боби Самаринов, който разкри изкуството на Камишибай театър – японски театър в картинки. Той запозна присъстващите с древното японско изкуство, което съчетава история, изобразително изкуство, музика и театър в едно. Децата на Чавдар се забавляваха искрено на срещата, дори се включиха дейно в предизвикателствата, предложени от госта.

В следобедните часове на неделния ден гост в Месеца на книгата в община Чавдар беше писателката Мария Лалева. Тя представи творбите „Пасиансът на архангелите”, „Живот в скалите”, „Не съм ви ближна” и други. Припомняме, че Лалева е автор на романи, стихове и проза. Тя е едно от най-популярните имена в съвременната българска литература и се превърна в най-продавания автор през последните три години. Успехът ѝ се дължи на стихосбирките "Личен архив", "Не съм ви ближна" и на романа "Живот в скалите", с който тя влезе в сърцата на хиляди хора. Миналата година Лалева издаде новата си книга "Пасиансът на архангелите". В Чавдар авторката раздаде множество автографи.

Гостите на Чавдар получиха от кмета Даулов благодарности и специалните статуетки на инициативата „Месец на книгата в община Чавдар”.

С това завърши второто издание на „Месец на книгата в община Чавдар”, част от културния календар на общината.

 

Публикувана на: 2022-05-23
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"