Засипаха с въпроси кмета на Златица

2020-09-29 16:14
 

На вчерашното редовно заседание на ОбС-Златица в точката за питания, кметът на община Златица Стоян Генов беше засипан с множество въпроси от съветници и граждани. Разглеждането на тази точка се наложи да бъде удължено, за да може кметът да смогне в отговорите на питанията.

Най-важният въпрос беше зададен както от съветници, така и от граждани и той касаеше информация за наложената глоба на община Златица от управляващия орган в размер на 500 хил.лева по изграждането на новото депо за ТБО. Кметът Генов съобщи, че има такава глоба, но тя е заради процедури, извършени при предишното ръководство. Той каза, че е уведомил кметовете на партньорските общини за наложеното на Златица наказание. Юридическият съветник адв.Клечкова заяви, че е направила всичко възможно да оспорва глобата и независимо, че е спечелила делото на първа инстанция, делото е загубено във Върховния Административен съд.

Кметът трябваше да отговаря на въпроси и нападки за поставени грешно пътни знаци и маркировка, как е решен въпросът с липсата на вода в с.Карлиево, решение по казус с електропастири и внесена по въпроса подписка, липсата на информация за празника на хижата, защо не са асфалтирани 21 метра връзки между ул.“Розова долина“ и съседните улици, защо е забавил плащанията към СК „Стоян Николов“ и децата-спортисти се е наложило да пътуват по състезания за собствена сметка, защо продължават да се харчат пари за букети, защо е забавено сключването на договори с треньорите на спортистите и те един по един напускат.

Беше изказано мнение от граждани, че е престъпление при толкова много активно спортуващи деца в Златица кметът да унищожи местния спорт. Кметът Стоян Генов се опита да отговори на поставените въпроси, а от залата го репликираха по повечето теми.

Въпросът за собствеността на сградата на община Златица отново беше поставен от гражданина Шиеков. Той поиска от кмета ясно да заяви чия е собствеността според него и когато кметът обяви, че счита сградата за общинска собственост, Шиеков възрази срещу написано официално писмо от кмета, в което се твърди, че сградата е на кооперацията.

Другите решения от заседанието на ОбС-Златица ще бъдат представени в следващите дни.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"