Започна новата учебна година в Златица

2020-09-15 17:17
 

Учебните заведения на територията на Златица откриха новата учебна година. Празничното откриване в Професионална гимназия „Златица“ започна с вдигането на националния флаг. На тържеството присъстваха представители на компаниите партньори на училището по програмата за дуално обучение. Гост на празничното утро беше кметът на община Златица Стоян Генов.

Приветствия към учениците отправиха директорът на учебното заведание Величка Баланова и кметът на община Златица Стоян Генов.

Тази година прага на професионалното училище прекрачва четвъртият випуск по програмата за дуално обучение. 27 осмокласника за първи път прекрачват прага на училището. Разпределени в специалностите «Обогатяване на полезни изкопаеми» /13 ученика/ и «Автотранспортна техника» /14 ученика/ осмокласниците ще бъдат ръководени от преподавателят Росица Ангелова.

Час по-късно започна и тържественото откриване на учебната година в СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Строят прие училищното знаме и под звуците на химна на България беше вдигнат националния флаг.

 

Марчинг-бендът и мажоретките, ръководени от Тодор Цачев, поздравиха присъстващите. Кратка музикално-поетична програма беше изнесена от ученици на гимназията и първокласници. Тържествен водосвет беше отслужен от отец Йордан. Приветствия към ученици и родители отправиха кметът Стоян Генов и новият директор на училището Емилия Тодорова.

По традиция, директорът обяви името на новия стипендиант в гимназията – Самуил Младенов. Стипендията се дава за заслугите му в областта на чуждите езици и отлично представяне на национални състезание. Учредена от д-р Боряна Чомпалова в памет на нейната майка Мария Чомпалова - виден общественик, носител на първа награда за образователни постижения в Златица.  Награда получи и Лало Лалов за достойно представяне на олимпиада по География и Икономика. За специални заслуги в образованието в Златица беше наградена и преподавателката Емилия Самарджиева.

Удари първият училищен звънец и учениците прекрачиха прага на училището, водени от най-малките, които правят това за първи път.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"