Продължава асфалтирането на главната улица в Златица

2020-09-15 17:14
 

Продължава асфалтирането на главната улица в Златица. Полага се вторият износоустойчив слой асфалт. Предстои засаждане на нови дървета по протежението на улицата. Това заяви пред „Средногорие Медия” кметът на община Златица Стоян Генов. Той сподели повече и за избора на дървета и финансова подкрепа за тях.

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Започнаха да полагат износоуспойчивият слой. Проблемите са свързани основно с отношението на недобросъвестни наши съграждани, които днес особено имаше много сигнали: пътят се затваря, поставят се знаци, табели, ограничителни ленти и въпреки всичко минават през новия асфалт. Виждаме в центъра тези платна, които са обезопасителните, там има скъсано платно. Част от ежедневието. Предприели сме действия и сме в разговори с един разсадник, който дава най-добра оферта. Договорили сме видовете дървета, с които ще започнем. Те ще представляват някъде около 2/3 от общата бройка на дървета. Преведена ни е сума от „Геотехмин” по програмата „Българските добродетели”, както на всички общини (бел.ред. Дарители за осъществяването на инициативата „Нашето зелено утре“ по Благотворителна програма „Българските добродетели“ са дружествата Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг). При нас те финансират закупуването на тези дървета по централната улица. Видовете са каталпа и акация. Предстои, след като мине повърхностния слой, да предприемем засаждане на дървета като разчитаме и имаме разговори с ръководството на „Елаците Мед”, че ще осигурят и човешки ресурс за това, за да спестим средства, разбира се и да не възлагаме поръчката. Със собствени сили и с тяхна подкрепа ще успеем да ги засадим.”

Правят се и подходите на главната улица към пресечните улици в града, за да завършат дейностите по асфалтирането.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"