Община Пирдоп закупи машина за маркировка

2020-05-13 17:05
 

Община Пирдоп се сдоби с нова машина за пътна маркировка за нуждите на Пирдоп и Душанци. Машината е мултифункционална, защото може да извършва различни операции по полагане на пътна и друга маркировка. Закупена е от община Пирдоп със средства от общинския бюджет и допълва парка от машини към общинското БКС. С нея кметът на общината Ангел Геров цели постигане на икономически по-изгодни дейности по полагане на маркировка в общината и не на последно място по-качествени. Повече за специализираната техника разказа кметът Геров.

Ангел Геров – кмет: “Това е поредната нова придобивка на общината за тази година. Това е машина за полагане на пътна маркировка. Тя е многофункционална, но предназначението ѝ е най-вече за пътна маркировка. След направен анализ стигнахме до извода, че е по-добре да си закупим една машина, с която да възстановяваме пътната маркировка като осеви линии, пешеходни пътеки, които имаме на територията на общината, отколкото да ползваме услугите на външна фирма. Надявам се, че след като добием опит, ще можем да извършваме тази услуга и на съседните общини, като за тях също ще бъде икономически по-изгодно, а същевременно и за община Пирдоп. По най-натоварената ни улица “Цар Освободител” пътната маркировка вече я няма, осевата линия я няма, а да не говорим, че с годините назад страничните линии въобще не са правени много дълги години. По този начин ще можем да си позволим с минимални средства да ги възстановим. Започваме възстановяване на пешеходни пътеки и маркировката към село Душанци, тъй като там в мъгливи дни е много опасно без хоризонтална пътна маркировка. Колкото и да е, ръчното полагане на този тип боя не е с нужното качество. Тук боята се полага чрез впръскване, тя попива в асфалта и се захваща много по-добре, доколкото с мечето разхода е по-голям. С тази машина става въпрос за професионално полагане, другото си беше аматьорско.”

Геров сподели още, че с тази техника могат да се боядисват и бордюри.

Ангел Геров – кмет: “Ще можем да си позволим вместо да се боядисват бордюрите на ръка, тъй като пистолета се изважда - маркуча е 10 или 15 метра, на които може да се отдалечи човек от машината за боядисване. Функциите ѝ са много. Тя не боядисва само с боя за пътна маркировка. Тази работи и с други видове бои. Приложението ѝ е голямо. Инвестицията е от бюджета на общината, в който ние сме заложили средства за закупуване на специализирана техника. 10 хиляди лева е стойността на машината.”

При пристигането си машината беше тествана. Представител на доставчика проведе обучение и демонстрация с вода. По-късно беше направена и действителна маркировка с боя.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"