Чавдар отбеляза 30 години като самостоятелна община

 

Община Чавдар отбеляза тържествено своята 30-годишнина. В средата на месец август, като част от поредицата празнични мероприятия в селото, се състоя и официалното честване на годишнината.

Под шатрата, в центъра на Чавдар, се събраха жители и гости за тържествената церемония и концерт-спектакъла по повода.

Водещ на събитието беше актрисата Гергана Стоянова, чиито глас всеки познава от озвучаването на филми, от съобщенията в хипермаркетите и от гласа на навигациите у нас. Тя приветства празнуващите и изказа отличните си впечатления от Чавдар. Тържествено приветствие по повод юбилея на общината отправи кметът Григор Даулов. Той акцентира върху важната дата и успешното развитие на общината досега.

Григор Даулов – кмет на община Чавдар: „В живота на човек 30-тата годишнина е един преломен момент, когато се отбелязва края на младежкото лутане, на търсене на собственото лице, на собствената идентичност и желанието да продължиш напред, да потърсиш бъдещето и да оставиш нещо след себе си. Ако мога да използвам аналогията с развитието на община Чавдар мисля, че точно това се случи тук. През тези 30 години община Чавдар търсеше своето лице. Смея да кажа, че го е намерила в голяма степен и от тук вече предстои бъдещето, а бъдещето е на тези красиви деца, които бяха преди мен на сцената, затова трябва да финансираме в тях.“

Ръководството и жителите на Чавдар получиха множество поздравителни адреси от национални и местни институции и фирми. Специален поздрав към всички празнуващи отправиха самодейците към читалище „Надежда” в селото – Хор за обработен фолклор „Китка” и Група за стари градски и шлагерни песни „Спомени” с ръководител маестро Кузман Кузманов.

Програмата продължи с поздравителен концерт на етно-джаз формация „Аутентик”. Със смесица от автентичен фолклор, свързан с миналото и историята на българския народ, звучно преплетен с актуалните за културата на нашето време джаз, фънк и поп елементи, младите музиканти приковаха вниманието на публиката.

Последва премиерна прожекция на филма за община Чавдар с режисьор Еленко Касалийски.

Както повелява традицията за рожден ден, присъстващите се насладиха на красотата и вкуса на огромна торта. Бяха запалени свещички за 30-годишния юбилей на общината. Поводът беше използван за специални поздрави към един от най-възрастните жители на Чавдар – Ганчо Матеев, който навърши 90 години. Последва концерт на известната изпълнителка Тона Димитрова. Публиката се наслади на едни от най-известните ѝ хитове и на някои нови нейни песни.

Кулминацията на тържеството бяха шампанското, което кметът Грегор Даулов гръмна в чест на празника, и тържествената ефектна заря. Небето над Чавдар се освети от фойерверките в синхрон с класическа музика. Пиротехническото шоу беше финала на тържественото отбелязване на 30-годишния юбилей на община Чавдар.

„Средногорие Медия” ще ви предложи пълен запис от събитието, който може да гледате в програмата на медията в събота – 4 септември от 19:00 часа и в неделя – 5 септември от 17:00 часа.

 

Публикувана на: 2021-09-03
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"